In de afgelopen 15 jaar heb ik mij ontwikkeld tot een scherp en betrouwbaar adviseur voor bestuurders, politici, bedrijven en maatschappelijke organisaties. Bijzondere kennis en ervaring deed ik op in belangrijke economische sectoren zoals energie & duurzaamheid, landbouw & natuur, mobiliteit & ruimtelijke ordening en de postmarkt. 

Aan de Universiteit Leiden heb ik van 1999 tot 2004 Talen & Culturen van Latijns-Amerika gestudeerd, met speciale aandacht voor de sociaal-economische en politieke ontwikkeling van Brazilië. Vervolgens heb ik aan de Universiteit van Amsterdam bij het Cedla een tweede onderzoeksmaster gedaan, alwaar ik in 2006 cum laude ben afgestudeerd op een onderzoek naar de ontwikkeling en financiering van infrastructuur projecten in Amazônia. Tijdens beide studies heb ik langere tijd in Brazilië (São Paulo) gewoond. Samen met Pitou van Dijck schreef ik in 2006 het boek Troublesome Construction: IIRSA and Public-Private Partnerships in Road Infrastructure over grote infrastructuur projecten in Latijns-Amerika.    

Mijn loopbaan was inmiddels begonnen in de Tweede Kamer als medewerker van de PvdA Kamerleden Frank Heemskerk (woordvoerder gezondheidszorg en financiële markten) en Kris Douma (woordvoerder internationale handel en corporate governance). In 2006 maakte ik deel uit van het campagneteam van Wouter Bos voor de landelijke verkiezingen. 

Als politiek adviseur en woordvoerder werkte ik voor diverse Ministers en Staatssecretarissen. In het voorjaar van 2012 was ik campagneleider van Diederik Samsom bij de interne primaries voor het leiderschap van de PvdA. Later dat jaar maakte ik deel uit van het 'Team Samsom' waarmee de PvdA 38 zetels haalde bij de landelijke verkiezingen. Ook bij de Tweede Kamerverkiezingen in 2017 maakte ik deel uit van de campagneleiding en was ik woordvoerder van Lodewijk Asscher.

Naast mijn ervaring in de top van de Nederlandse politiek werkte ik in 2007-2008 als coördinator Government Affairs bij Nutricia. Van september 2010 tot september 2012 was ik Senior Advisor Public Affairs voor energiebedrijf RWE/Essent. 

Op 1 mei 2014 heb ik mijn eigen adviesbureau voor politieke en media strategie opgericht. Bedrijven, overheden en NGO's sta ik bij als interim communicatiemanager en als strategisch adviseur. Ook geef ik mediatraining, workshops en begeleid ik organisaties en bestuurders bij crisissituaties. De afgelopen jaren heb ik gewerkt voor onder andere PostNLNatuurmonumenten, het Ministerie van Economische Zaken, TNO, de Hogeschool van Amsterdam, technologiebedrijf Uber, Pensioenfonds PME, de Nederlandse Zuivel OrganisatieAirbnbUniper, het Commissariaat voor de Media en verschillende energiebedrijven. Regelmatig ben ik docent in de leergangen van Monique Wijshoff & Vrienden over Leiderschap en Vakmanschap in het Publieke Domein.